Politika zasebnosti

Lastnik spletnega mesta:

Ukmar Sonja – Ordinacija družinske medicine
Cesta na Brdo 63
1000 Ljubljana

Davčna številka: 30322090
Matična številka: 1656074

Zadnja sprememba: 30.06.2023

Lastnik spletnega mesta pripisuje velik pomen varovanju osebnih podatkov uporabnikov naših spletnih strani ter uporabi le teh izključno v skladu s pričakovanji uporabnikov in zakonom.

Občasno posodobimo izjavo o zasebnosti in varnosti in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe, ki je napisan zgoraj.

Lastnik spletnega mesta skrbi, da je spletno mesto v skladu z zakoni, ki veljajo v Republiki Slovenija.

V primeru nejasnosti - nas kontaktirajte.

1. Varnost osebnih podatkov

Vaši podatki, ki nam jih posredujete preko naših spletnih strani, bodo skrbno varovani in jih ne bomo posredovali dalje. Vaših podatkov ne bomo posredovali tretji osebi, razen če bi to zahteval zakon. Na vašo zahtevo bomo spremenili ali trajno izbrisali katerokoli vašo osebno informacijo, ki jo imamo v naši bazi, s predhodnim dokazom istovetnost (npr.: veljavni osebni dokument, s katerim dokazujete vašo istovetnost). Vaše podatke bomo skrbno varovali kot dober gospodar, vendar se je na svetovnem spletu (internetu) potrebno zavedati, da nobena zaščita ni absolutna.

2. Zbiranje osebnih podatkov

S programom za analizo obiska zbiramo določene podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika / mobilne naprave ter ISP ponudnika. Med drugimi ti podatki lahko obsegajo vaš IP naslov, operacijski sistem, vrsto brskalnika, ime domene, dostopni čas, število premikov po spletni predstavitvi in spletno mesto s katerega ste prišli na našo spletno mesto. Te podatke potrebujemo za analizo obiskovalcev naše spletne predstavitve in niso povezani z vašimi osebnimi podatki - podatki so anonimni.

3. Dostop do osebnih podatkov

Preko e-maila ali administracijskega oddelka vam bomo omogočili, da zagotovite natančnost in pravilnost vseh kontaktnih podatkov (zakonsko predpisani podatki).

4. Uporaba piškotkov

Piškotki »

5. Google Analytics

Google Analytics (GA) je orodje, ki se uporablja za izdelavo statistike obiskanosti spletnega mesta. GA uporablja piškotke (točka 4.), ki se naložijo na vaš računalnik oz. napravo. Pri izdelavi statistike se uporabljajo vaši anonimni podatki, kot je opredeljeno v točki 2.

6. Prijava na novice (newsletter)

Uporabniki se lahko prijavijo na novice. Pri tem bomo v našo bazo shranili vaš e-mail. Vsak uporabnik, ki je prijavljen na novice, ima možnost odjave (po e-mailu ali s klikom na poslanem e-mailu). Kar je tudi zakonsko določeno. V primeru prijave na novice se tako strinjate, da vam lahko občasno pošljemo novico ali ponudbo na vaš elektronski naslov.

7. Zunanje povezave

Na spletnem mestu se trudimo, da bi bila vsa vsebina, zunanje povezave in gradiva pregledana iz strani lastnika spletnega mesta, ker pa to ni vedno možno in se lahko zgodijo tudi hekerski vdori, morate za varnost in osebne podatke s klikom na zunanje povezave poskrbeti sami. Pri tem bodite še posebej pazljivi pri kratkih povezavah (shorten / tiny urls).

8. Oglaševanje, Adsense

Spletno mesto lahko vsebuje sponzorske povezave ali druge načine oglaševanja preko oglasov ali Adsense. Skrbimo, da so vse sponzorske povezave v skladu z zakonom. Adsense in drugi oglaševalci uporabljajo piškotke (Cookies), ki se lahko naložijo na vaš računalnik. Namen piškotkov je, da se servirajo oglasi, ki so blizu tematike spletnega mesta, ali bi vas morda zanimali. V primeru, da ne želite, da se piškotki shranjujejo na vaši napravi, preprosto blokirajte piškotke v vašem brskalniku.

9. Vtičniki, video, zemljevidi, socialni vtičniki

Na spletnih podstraneh lahko zasledite vdelane vtičnike, kot so Youtube video, Facebook login, Google zemljevidi in podobni vtičniki, ki lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo in ponujajo dodatne informacije. Ker so vtičniki praviloma od tretje osebe, nimamo vpliva na piškotke in vsebino, ki se prikazuje znotraj vtičnika. V primeru, da ne želite uporabljati vtičnikov, jih lahko blokirate v brskalniku.

10. Zaključek

Uporabnik (obiskovalec spletnega mesta) se z uporabo tega spletnega mesta strinja s Politiko zasebnosti in Pogoji uporabe.

Lastnik spletnega mesta in uporabnik soglašata, da bosta morebitne spore reševala z medsebojnim dogovarjanjem v duhu dobre poslovne prakse. V primeru spora, ki ga ne bi bilo moč rešiti z dogovorom, je pristojno okrožno sodišče v Ljubljani.